Platforma DA a decis când va avea loc congresul formațiunii

Consiliul Național Politic al Platformei DA care s-a întrunit ieri i-a acordat tot sprijinul politic lui Dinu Plîngău, actualul președinte interimar al partidului, de a candida la funcția de președinte al formațiunii, transmite IPN cu referință la serviciul de presă al formațiunii.

Inițial, sursa a scris despre decizia forului de a organiza Congresul dedicat, inclusiv exercițiului de alegere a președintelui, în ziua de 27 februarie a anului viitor. În scurt timp, aceeași sursă a difuzat o „variantă rectificată”, care arată că „ținând cont de situația pandemică din țară”, forul suprem al partidului urmează să se întrunească în 20 martie 2022.

Totodată, Platforma DA e preocupată de coagularea „tuturor forțelor civice și politice extraparlamentare, autentic democratice, competente, cu expertiză și viziuni sănătoase”. Pentru aceasta, „Consiliul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr a decis să desemneze o echipă în frunte cu președintele fondator al formațiunii, Andrei Năstase”, acordându-i mandatul de negociere cu alte formațiuni politice din țară, dar și dinafară.

Consiliul Platformei DA consideră că „acțiunile actualei guvernării sunt mult sub așteptările cetățenilor și deviază semnificativ de la promisiunile electorale, mai ales în domeniile justiției, sistemului energetic, reglementării juste a prețurilor și veniturilor populației, combaterii monopolurilor, susținerii producătorilor autohtoni, asigurării libertății presei, descentralizării și protejării mediului etc. În mod special a fost accentuată insuficiența transparenței și comunicarea deficientă din partea mai multor instituții guvernamentale”.

Referindu-se la construcția de partid, Consiliul a anticipat eventuale modificări statutare și doctrinare, care urmează a fi dezbătute „până la Congres și în cadrul Congresului”.

Total
0
Shares
Total
0
Share