Politică

Platforma DA vrea dezbateri la Moldova1 pe marginea propriului proiect de modificare a sistemului electoral!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Săptămâna trecută, într-o conferință de presă, Andrei Năstase a anunțat că și Platforma DA se propunță pentru modificarea sistemului electoral. Doar că spre deosebire de democrați, care inițial au propus trecerea la sistemul uninominal, sau socialiști, care au propus trecerea la sistemul mixt, PPDA-aștii vin cu propunerea de a trece la sistemul de vot preferențial.

În acest sens, Platforma Demnitate şi Adevăr solicită Companiei Publice Teleradio-Moldova organizarea neîntârziată a dezbaterilor publice pe marginea acestui proiect de lege.

„Solicităm accesul la emisie şi din perspectiva prevederilor Codului Audiovizualului, care garantează drepturi egale în acest sens pentru toţi şi stipulează explicit necesitatea pluralismului de opinii. Fiind singura instituţie publică a audiovizualului din Republica Moldova, ne vedem în măsură să vă adresăm solicitarea respectivă, încurajaţi de lege, de spiritul civic şi de certitudinea că cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a fi informaţi corect şi echidistant”, se spune în demersul semnat de liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Amintim că Parlamentul de la Chișinău a votat în prima lectură cu 74 de voturi pentru trecerea la sistemul mixt, adică 51 deputați aleși prin vot direct de către cetățeni, iar 50 aleși pe liste de partid. Pe marginea acestui proiect de lege s-a expus și Comisia de la Veneția, care a venit cu mai multe recomandări tehnico-juridice. Majoritatea parlamentară a declarat că se va ține cont de toate recomandările Comisiei de la Veneția.

loading...

Comments are closed.