Alte știri

Plăţile în avans pentru decembrie au fost transferate prestatorilor de servicii medicale

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 9-14 decembrie, Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a transferat prestatorilor publici și privați contractați plăţile în avans pentru luna curentă. Volumul mijloacelor financiare alocate în acest scop constituie în jur de 525 de milioane de lei.

Plăţile în avans sunt efectuate pentru a facilita acordarea continuă a asistenţei medicale populaţiei asigurate, în volumul şi de calitatea prevăzute de Programul unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Amintim că, potrivit contractelor încheiate cu instituţiile medico-sanitare și Criteriilor de contractare a prestatorilor de asistență medicală, CNAM achită în două etape serviciile medicale oferite de prestatori.

Astfel, la începutul fiecărei luni sunt efectuate plăţile în avans în mărime de 80% din suma planificată pentru luna respectivă, iar la finele fiecărei perioade de raportare este transferat restul sumei, în limita prevederilor contractuale.

Citește și: Informația despre conturile financiare deținute în străinătate de rezidenții RM va fi accesibilă pentru Fisc

loading...

Comments are closed.