PLDM invită partidele să se unească împotriva PAS și a Maiei Sandu

Campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie încă nu a început, dar alegerile deja au fost fraudate. În acest sens, PLDM cere partidelor să se unească împotriva PAS și a Maiei Sandu.

“Mașinăria marca PAS, de fraudare a alegerilor și de manipulare a opiniei publice, devine tot mai agresivă și mai nesimțită.

PAS și dna Sandu, Președinta Republicii Moldova, folosesc două abordări primitive: presiuni și corupere cu bani publici.

Presiunile sunt exercitate prin intermediul procuraturii, CNA, SIS, ANI și alte instituții de stat. Primarii și candidații care nu demonstrează supunere și loialitate față de PAS, se pomenesc cu dosare penale, cu mascați la birou și acasă.

Unele atacuri se fac într-o manieră foarte publică, ca să producă efect cât mai puternic asupra altor primari și candidați.

De asemenea, primarii și candidații cu șanse mari care încă nu au acceptat să facă parte din PAS, sunt amenințati cu concedierea rudelor din instituțiile publice.

Un alt instrument aplicat de fruntașii PAS, în frunte și împreună cu dna Sandu, este coruperea primarilor, cu decizia de a aloca sau nu bani publici și bani oferiți de către partenerii de dezvoltare ai Moldovei.

Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova este direct responsabilă de aplicarea acestor “tehnici europene și democratice”.

Pentru dna Sandu și pentru PAS aceste tehnici sunt o normalitate.

De altfel, începând cu Iulie 2021, ei au demonstrat că tot ce e normalitate pentru PAS și Maia Sandu, e anormalitate pentru cetațenii Republicii Moldova, care nu fac parte din PAS. Și acești cetățeni azi sunt majoritate absolută.

Majoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova trăiesc povara grea a sărăciei, care au adus-o PAS și Maia Sandu.
Moldovenii sunt nevoiți să trăiască tăcuți obrăznicia și nesimțirea, demonstrate zilnic de PAS și Maia Sandu prin fiecare decizie și ieșire publică.

Tot mai mulți moldoveni sunt nevoiți să plece din Moldova ca să își poată asigura un trai decent și o viață sigură – lipsită de amenințări și presiuni din partea guvernării. Iar cei care încă nu au plecat, tot mai des se gândesc la plecare.

Și acum, PAS și Maia Sandu le fură acestor oameni dreptul de a alege. De fapt le fură ultimul drept.

Să fie clar.

Fraudarea alegerilor din 5 noiembrie are nume și acest nume este Maia Sandu.

Responsabilitatea integrală de fraudarea alegerilor este pe Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova și stăpâna PAS.

Dna Sandu știe tot ce fac subalternii dânsei, și poartă răspundere deplină pentru toate fraudele și ilegalitățile comise de ei.

Pentru că anume Maia Sandu i-a adus în funcțiile de demnitate publică și dânsa apăra fiecare ilegalitate a lor, în loc să o condamne.

Să fie clar.

În aceste alegeri nu putem miza pe corectitudinea Comisiei Electorale Centrale.

Comisie, în care din 9 membri, 6 au fost desemnați de dna Sandu și PAS. Ei deja servesc intereselor politice ale PAS și dnei Sandu. CEC deja nu observă nimic ce nu vrea PAS și dna Sandu, și tratează toate evenimentele prin prisma intereselor PAS și ale dnei Sandu.

Să fie clar.

În aceste alegeri nu putem miza pe faptul că Parlamentul Republicii Moldova va proteja interesele alegătorilor.

Parlamentul, în care din 101 deputați, 63 deputați sunt orbește fideli capilor PAS în frunte cu dna Sandu – va servi exclusiv interesele de grup ale PAS și personale ale dnei Sandu.

Președintele Parlamentului deschis a declarat că misiunea Parlamentului în această sesiune e “desfășurarea exemplară” a alegerilor locale. “Exemplară” în tradițiile PAS , iar CEC a acceptat această declarație.

Să fie clar.

În aceste alegeri putem miza numai pe noi.

Numai noi ne putem apăra libertatea de a alege pe cine susținem și pe cine nu.

Libertatea de a alege din ce partid facem parte. Libertatea de a alege ce principii și comportamente susținem, și pe care le condamnăm.

Numai noi ne putem apăra dreptul la un spațiu mediatic obiectiv și neinfectat politic, care nu ne dezinformează și nu manipulează zilnic cu opinia noastră.

Numai noi ne putem apăra dreptul la alegere liberă.

Facem apel către toate partidele de opoziție.

Știm că fiecare dintre Dvs vă confruntați cu atacuri și presiuni din partea PAS.

Știm că zeci de colegi de-ai Dvs sunt supuși presiunilor politice foarte asemănătoare cu cele bolșevice.

Știm că vă simțiți obligați să opriți mașinăria PAS, care distruge țara și umilește oamenii, și vă supăra sentimentul neputinței de a opri prăbușirea țării în prăpastia autocreației .

Sentimentul neputinței vine din sentimentul singurătății.

Dar nu suntem singuri și este timpul să depășim aceste bariere false și să ne amintim că suntem un popor.

E timpul împreună și foarte ferm să ne opunem derapajelor PAS și să apărăm dreptul fiecărui cetățean al Moldovei la alegere liberă și ne-influențată.

E timpul să transmitem guvernării PAS un semnal puternic, că nu vom accepta ilegalitățile lor. Să știe că vor fi sancționați, și foarte curând, pentru toate abaterile comise azi.

Partidul Liberal Democrat din Moldova cheamă la cooperarea toate partidele pregătite să apere dreptul moldovenilor de a alege liber.

Haideți împreună să apărăm alegerile din 5 noiembrie și pe cele ce urmează.

Haideți împreună să construim o Moldovă cu adevărat europeană și cu o democrație puternică, bazată pe o clasă politică responsabilă și eficientă”, este declarația PLDM.

Total
0
Shares
Total
0
Share