Alte știri

Ploile torențiale au afectat sute de hectare de culturi agricole şi drumuri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ploile torențiale din ultimele zile au afectat sute de hectare de culturi agricole, vii şi livezi, au inundat beciuri şi au distrus drumuri, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Liliana Puşcaşu, a precizat că în UTA Găgăuzia precipitațiile au afectat terenuri agricole din orașul Comrat, dar și din satele Carbalia, Congazcic și Beșalma.

În Comrat au fost afectate 37 hectare de vii, 41 hectare de livezi, 10 hectare de floarea soarelui, dar și 45 ha de porumb. În localitatea Congazcic ploaia a distrus 50 ha de vii, 120 ha de bostănării și 200 ha porumb și floarea soarelui, iar în Beșalma precipitațiile au deteriorat mai multe porțiuni de drum local. Pagube au fost înregistrate în satele Mileștii Mici și Costești din raionul Ialoveni, dar și în localitatea Susleni, Orhei”, a spus Puşcaşu.

Conform sursei citate, de intervenția pompierilor au avut nevoie şi proprietarii mai multor gospodării din raionul Hâncești, dar și municipiul Chișinău, unde salvatorii au efectuat lucrări de pompare a apei din subsoluri, dar și ogrăzi. „În localitățile afectate de precipitații lucrează comisiile pentru situații excepționale teritoriale, în vederea estimării prejudiciilor materiale”, a adăugat Puşcaşu.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zilele cerul va fi variabil, cu maxime de 26 grade Celsius. Ploile revin pe întreg teritoriul ţării începând cu ziua de miercuri, 27 iunie.

loading...

Comments are closed.