Social

Polița de asigurare medicală ar putea să nu mai fie obligatorie înainte de îmbarcare în avion: Care va fi noua procedură

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polița de asigurare medicală ar putea să nu mai fie obligatorie înainte de îmbarcare în avion, iar în acest sens va fi stabilită o nouă procedură, transmite Telegraph.md

Astfel, Comisia pentru Situații Excepționale urmează să-și modifice Decizia nr.10 din 31 martie 2020, iar persoanele care revin de peste hotarele țării vor fi tratați în mod legal, inclusiv cetățenii cu domiciliul stabil în stânga Nistrului.

Conform noilor proceduri, polița de asigurare medicală va putea fi achitată în termen de 72 de ore de la data traversării frontierei de stat, normă obligatorie în prezent doar pentru călătorii care intră în țară pe calea terestră.

Noua decizie a CSE urmează să fie adoptată în această seara, a comunicat un deputatul democrat Pavel Filip.

”Cetățenii noștri care ajung acasă cu avionul trebuie să aibă aceleași drepturi ca cei care intră în țară cu mașina. Am discutat astăzi acest subiect cu premierul Ion Chicu și am văzut deschidere de a rezolva aceste diferențe. Am convenit că se va permite cetățenilor din diasporă care nu au poliță să vină acasă cu cursele charter organizate de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, cu condiția ca în termen de 3 zile să achite polița, așa cum fac cei care vin în țară cu mașina, modificarea urmând să fie aprobată de Comisia Situații Excepționale”, a menționat deputatul.

loading...

Comments are closed.