Poliția a confiscat mii de baloane cu inscripții speciale în onoarea Zilei Victoriei

Participanții la acțiunea „Regimentul Nemuritor” au fost martorii unor acțiuni din partea Poliției, care s-au intensificat înaintea Zilei Victoriei. Doritorii de a aduce un omagiu eroilor căzuți și organizatorii evenimentului ar fi intimidați și împiedicați în eforturile lor de a comemora în mod pașnic. Astfel, Poliția a confiscat mii de baloane cu inscripții dedicate acestei zile de semnificație istorică.

Într-o încercare de a descuraja participarea la acțiune, forțele de ordine au ridicat mii de baloane pregătite pentru a fi eliberate în semn de respect și recunoștință față de cei căzuți în lupta pentru victoria asupra fascismului. Aceste baloane, care aveau inscripții speciale în onoarea Zilei Victoriei, au fost confiscate de Poliție fără justificare legală.

Pe lângă confiscarea baloanelor, polițiștii au impus restricții în calea autobuzelor ce transportau participanți din toată țara către punctul de întâlnire al marșului. Oamenii care doreau să aducă un tribut eroilor căzuți au fost ținuți la distanță sau li s-a refuzat accesul în capitală.

Partidul „ȘOR” a reacționat ferm în fața acestor măsuri, condamnând acțiunile poliției și îndemnând oamenii legii să respecte memoria celor care s-au jertfit în numele păcii. Partidul consideră că restricțiile și confiscarea baloanelor sunt în contradicție cu principiile democrației și drepturile fundamentale ale cetățenilor.

În ciuda presiunilor și obstacolelor întâmpinate, marșul „Regimentul Nemuritor” este programat să aibă loc astăzi la ora 10:00, la Chișinău. Organizatorii și participanții se vor aduna la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și strada Ismail pentru a porni într-un marș solemn către Complexul Memorial „Eternitate”. Acolo, vor depune flori și vor lua parte la ceremoniile și evenimentele dedicate Zilei Victoriei.

Total
0
Shares
Total
0
Share