Social

Poliția: Articolele pirotehnice neconforme vă pot pune viața în pericol

Pinterest LinkedIn Tumblr

Suntem în perioada sărbătorilor de iarnă, iar mulți dintre noi s-au obișnuit deja să organizeze spectacole cu focuri de artificii, dar nu uita că, acestea îți pot pune viața ta și a celorlalți în pericol.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În acest context, pentru prevenirea unor eventuale situaţii de urgenţă generate de folosirea acestor obiecte şi minimalizării incidentelor cu urmări grave, ofițerii Direcției investigații complexe din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, au documentat activitatea a opt persoane fizice și juridice care comercializează articole pirotehnice.

În urma efectuării unui șir de inspectări, patru dintre aceștia au prezentat actele de proveniență a mărfii, iar ceilalți patru urmează să prezinte documentele care ar demonstra proveniența mărfurilor, permisiunea de a practica o astfel de activitate, precum și alte documente necesare pentru examinarea cazului.

În cazul în care documentele nu vor fi prezentate sau vor fi depistate unele încălcări, aceștia urmează să fie atrași la răspundere contravențională, conform art. 267 Cod Contravențional, fiindu-le aplicată o amendă de la 1500 până la 3000 de lei, ulterior, instanța de judecată pune sub sechestru bunurile ridicate fără acte de proveniență, pentru a asigura eventuala confiscare specială şi pentru a garanta executarea sancțiunii amenzii asupra persoanei în privința căreia s-a pornit proces contravențional.

Noi, Poliția Națională, ne dorim de sărbători să Vă știm sănătoși și în siguranță, de aceea venim cu o avertizare cu privire la folosirea focurilor de artificii: procurați articolele pirotehnice numai din unitățile comerciale autorizate cu acest drept.

În cazul producerii incidentelor, contactați Numărul unic pentru apelurile de urgenţă „112” pentru solicitarea intervenției prompte a Poliției.

loading...

Comments are closed.