Alte știri

Poliția bate alarma! Se pregătesc violențe la protestele de duminică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pericol de provocări cu vărsări de sânge la protestul anunțat de câteva partide de opoziție. Poliția a anunțat că deține suficiente probe care confirmă bănuiala rezonabilă că pentru acțiunea de duminică a PPDA-PAS-PLDM-PL se pregătesc violențe.

Șeful Direcției Urmărire Penală de la IGP, Grigore Moga, a anunțat că poliția a inițiat o cauză penală pentru pregătirea dezordinilor în masă la protestul planificat în fața primăriei. Potrivit lui, au fost identificate mai multe persoane care instigăla violență, ură, incendiere a clădirilor, opunere rezistență poliției, etc, transmite Timpul.

Îndemnurile la acțiuni ilegale sunt făcute inclusiv de pe profuluri false pe rețele de socializare, dar autorii acestora au fost deja identificați. ”A fost acumulat suficient material probatoriu care confirmă intenția de destabilizare a întrunirilor pașnice”, a mai spus Moga.

De asemenea, pentru 28-29 iunie au fost citați la poliție unii dintre suspecți pentru a fi audiați și să le fie comunicat statutul de bănuiți. ”Aceste persoane au fost atenționate să renunțe la planurile lor. Legislația nu permite îngrădirea accesului lor la manifestații publice, cât timp nu au comis nimic, dar vor fi supravegheați, dacă vor merge la manifestații”, a spus reprezentantul IGP.

Printre suspecți, potrivit poliției, sunt și persoane care au statut de inculpat pentru participarea la violențele din centrul Chișinăului, pe 24 aprilie 2016. Amintim că, atunci, mai mulți simpatizanți ai Platformei DA au aruncat cu pietre în polițiști. Patru persoane au fost atunci reținute.

loading...

Comments are closed.