Social

Poliția Capitalei a efectuat controale la stațiile microbuzelor de rută și automobilele de taxi din Chișinău! Ce neregularități au fost depistate?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au efectuat verificări la staţiile terminus a microbuzelor de rută și taximetriștilor în vederea evaluării stării tehnice a unităţilor de transport. Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii de rute să respecte regulile de exploatare a unităţilor de transport.

În urma verificărilor microbuzelor poliţiştii au depistat încălcări a legislaţiei admise de către şoferi, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport, astfel fiind întocmite 21 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 750 lei și 3 puncte de penalizare, o unitate de transport a rămas fără plăcuțele de înmatriculare și neadmiterea la rută până la înlăturarea neajunsurilor depistate de polițiști, administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Totodată polițiștii au verificat 22 de unități de transport ce prestează servicii de taxi. În urma verificărilor forțele de ordine au depistat un șir de încălcări cum ar fi nesemnalizarea vehiculului cu semnele distinctive conform Regulamentului circulaţiei rutiere, exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frînare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare reutilate fără autorizaţia de rigoare. În urma verificărilor fiind întocmite 14 procese-verbale cu privire la contravenție, pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităţilor de transport cu aplicarea amenzilor de la 150 la 300 lei și 2 puncte de penalizare, administratorul firmei sa ales cu amendă în mărime de 3000 lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi a celor care nu sunt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat, de către persoanele responsabile.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

loading...

Comments are closed.