Poliția de Frontieră a depistat o jumătate de kilogram de hașiș în traficul transfrontalier

În rezultatul investigațiilor în cadrul unui caz de contrabandă cu droguri, angajații Poliției de Frontieră au depistat în traficul transfrontalier un conațional, în mașina căruia avea camuflată o jumătate de kilogram de drog de tip hașiș.

Astfel, pe parcursul a trei luni, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției investigații criminalitate transfrontalieră și cei din Direcția urmărire penală,sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au documentat acțiunile ilegale ale unui grup infracțional specializat în contrabandă de droguri de tip hașiș, cu itinerar din Spania în Republica Moldova.

În urma probelor acumulate privind pregătirea introducerii în țară a unui lot de droguri, în punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe sensul de intrare în țară, ofițerii antidrog au trecut în linia doua de control un autoturism, la volanul căruia a fost legitimat un cetățean moldovean, bănuit în comiterea infracțiunii. Ca urmare a verificării mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au depistat droguri de tip hașiș cu masa de aproximativ 500g, estimată pe piața neagră la suma de 200 000 lei MD.

Pe cazul dat, în continuare se desfășoară acțiuni speciale în vederea identificării tuturor complicilor și stabilirii circumstanțelor în care operează aceștia pentru a-și înfăptui activitatea infracțională.

Pe durata cercetărilor, inculpatul a fost plasat sub control judiciar.

Total
0
Shares
Total
0
Share