Social

Poliția de Frontieră atenționează: Persoanelor aflate în regim de autoizolare la domiciliu li se va refuza autorizarea trecerii frontierei de stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanelor aflate în regim de autoizolare la domiciliu li se va refuza autorizarea trecerii frontierei de stat. Despre astea informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

În acest sens, a fost aprobat ordinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră nr.194 din 12.03.2020 cu privire la unele măsuri de asigurare a diminuării riscurilor răspândirii COVID-19.

Totodată, Poliția de Frontieră atenționează că pentru nerespectarea pct.5 al Hotărârii nr.6 din 10 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19, persoanele sunt pasibile răspunderii conform actelor normative.

Reamintim că persoanele revenite din zonele cu risc sporit de infectie prin Coronavirus de tip nou să se autizoleze la domiciliu pentru 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sanatate, prin realizarea termometriei de trei ori în zi, iar la primele simptome de boală precum: febra, tuse, rinoree, să apeleze imediat Serviciul 112.

Citește și: ACCIDENT pe traseul Cosăuți: O persoană a decedat

loading...

Comments are closed.