Poliția de Frontieră clarifică informațiile privind fluxul de treceri ale cetățenilor ucraineni în Republica Moldova

Frontiera ucraineană
 

În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la creșterea fluxului de treceri ale cetățenilor ucraineni în Republica Moldova, Poliția de Frontieră vine cu date și informații suplimentare pentru a lămuri situația.

Astfel, în perioada 26 iunie – 2 iulie 2023, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 48 132 de cetățeni ucraineni, în timp ce 37 913 cetățeni ucraineni au părăsit țara. În săptămâna precedentă, numărul trecerilor la intrarea în Republica Moldova a fost de 35 600 de ucraineni, dintre care 31 581 au plecat din țară.

De asemenea, trebuie menționat că duminica, 2 iulie, a fost înregistrat cel mai mare număr de cetățeni ucraineni care au intrat în țară, respectiv 8 231 de persoane. Ziua de 30 iunie a înregistrat, de asemenea, un număr semnificativ de treceri ale cetățenilor ucraineni care au părăsit Republica Moldova, fiind înregistrate 6 077 de persoane.

În ceea ce privește totalul traversărilor la frontiera Republicii Moldova în săptămâna trecută, acesta a fost de 425 182 de persoane, dintre care 104 965 au fost cetățeni ucraineni.

Poliția de Frontieră subliniază că datele colectate nu indică existența unui flux sporit de refugiați, iar creșterea ușoară a valorilor de trafic pentru cetățenii ucraineni este în exclusivitate rezultatul perioadei estivale, când mulți călători tranzitează Republica Moldova în drumul lor spre România sau către destinații din Turcia, folosind calea aeriană.

Poliția de Frontieră reafirmă angajamentul său de a monitoriza îndeaproape situația la frontieră și de a asigura securitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share