Alte știri

Poliția documentează mai multe centre de vaccinare care eliberează teste COVID-19 false și certificate fără a vaccina cu adevărat persoanele

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General al Poliției recomandă cetățenilor să nu cadă în plasa escrocilor cu costul propriei sănătăți și informează că au fost intentate primele 5 cauze penale cu privire la certificatele care conțin rezultate la COVID-19 cu semne vădite de falsificare.

În aceste cauze sunt vizate atât persoane juridice cât și persoane fizice care eliberau false buletine negative de analiză a probei biologice ori transportau peste hotare persoane despre care se cunoștea că dețin certificate false la COVID-19.

Pe marginea acestor cauze se întreprind în continuare acțiuni pentru documentarea completă și obiectivă a circumstanțelor invocate.

Poliția desfășoară și o anchetă în ceea ce privește o posibilă rețea specializată în cazuri de vaccinare falsă, în prezent fiind întreprinse de către angajații INI mai multe acțiuni de constatare și documentare a mai multor centre de vaccinare în privința cărora sunt acumulate probe cu referire la eliberarea certificatului de vaccinare în lipsa persoanei, în aceste cazuri vaccinarea propriu-zisă neavând loc.

loading...

Comments are closed.