Poliția îndeamnă cetățenii să raporteze încălcările din ziua alegerilor

La alegerile din 24 februarie, cetățenii vor primi câte patru buletine de vot, republica moldova, pdm plahotniuc, partidul democrat, pavel filip straseni, plahotniuc nisporeni, locuri de munca, salarii si pensii majorate, drumuri bune 

Inspectoratul Național de Patrulare cheamă cetățenii să raporteze cazurile de corupere sau de constrângere a alegătorilor pentru a-i determina să voteze un anumit concurent electoral. Șeful INP, Marin Maxian, a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, că în ziua scrutinului sunt permise activitățile electorale, însă numai până la panoul informativ care indică numărul secției de votare.

Concurenților electorali și reprezentanților acestora le este interzis să ofere alegătorilor mâncare sau băuturi alcoolice sau de alt fel. În schimb, le este permis să împartă doar pliante, calendare sau alte accesorii care conțin informații cu caracter electoral, însă valoarea acestora nu trebuie să depășească suma de o sută de lei, transmite IPN.

Marin Maxian a menționat că alegătorii care vin individual la secțiile de votare au voie să poarte accesorii cu caracter electoral, cum ar fi tricouri cu sigla sau denumirea unui concurent electoral, sau alte accesorii vizibile, însă  nu au voie în incinta secției de votare să facă agitație electorală în mod verbal. În cazul în care persoanele vor veni la secțiile de votare în grup organizat, având la ei accesorii vizibile de susținere a unui concurent electoral, președintele secției de votare va putea cere polițistului scoaterea acestora din incinta biroului electoral.

În ziua votării peste 8 mii de polițiști vor asigura securitatea și ordinea publică. Jumătate dintre aceștia vor fi antrenați în paza secțiilor de votare și a spațiului din imediata apropiere a acestora. Circa 500 de polițiști vor constitui grupe de reacționare și patrulare suplimentară a teritoriului. Iar aproximativ 4 mii de oameni ai legii vor avea responsabilitatea să restabilească ordinea publică în caz de destabilizare și escaladare a situației.

Șeful INP recomandă concurenților electorali să informeze autoritățile locale privind organizarea unor evenimente publice pentru zilele de 22, 23 și 24 februarie, pentru ca poliția să fie prezentă la aceste evenimente și să asigure ordinea publică și securitatea participanților.

Total
0
Shares
Total
0
Share