Poliția insistă asupra respectării ordinii și siguranței publice înaintea unei întruniri de amploare în centrul capitalei

Apel către participanți și cetățeni: Respectați indicațiile forțelor de ordine și contribuiți la desfășurarea în condiții optime a acțiunii programate în centrul capitalei.
 

Mâine, în centrul capitalei, se va desfășura o întrunire importantă, iar Poliția va fi pregătită să acționeze prioritar pentru asigurarea siguranței cetățenilor, menținerea ordinii și securității publice, precum și gestionarea circulației rutiere în zonă, pentru buna desfășurare a evenimentului.

Situațiile anterioare au evidențiat o problemă recurentă, și anume ignorarea de către organizatori a obligațiilor care le revin în procesul de organizare a întrunirii, ceea ce a dus la haos și crearea dezordinii în timpul desfășurării acestor acțiuni. În acest context, autoritățile reiterează faptul că organizatorii poartă o mare responsabilitate pentru faptele ilegale comise de către participanții la întrunire.

Astfel, atât participanții la eveniment, cât și cetățenii în general, fie că sunt pietoni sau conducători auto, sunt rugați să manifeste înțelegere și să respecte cu strictețe măsurile de ordine și siguranță publică impuse de autorități. Este esențial ca toți cei implicați să se conformeze legii și să urmeze indicațiile forțelor de ordine pentru a asigura desfășurarea întrunirii în condiții optime și fără incidente.

Poliția va avea un dispozitiv de securitate bine pus la punct, cu efective suficiente, pentru a interveni prompt în cazul apariției unor situații tensionate sau a oricăror incidente care ar putea afecta siguranța participanților sau a celorlalți cetățeni aflați în zonă. De asemenea, forțele de ordine vor monitoriza atent desfășurarea întrunirii, asigurând respectarea legii și intervenind în mod energic în cazul unor comportamente sau acțiuni ilegale.

Este important ca toți cei implicați să conștientizeze că dreptul la liberă exprimare și adunare trebuie exercitat în limitele legii și într-un mod pașnic și civilizat. Orice formă de violență, tulburare a ordinii publice sau încălcare a drepturilor celorlalți trebuie evitată.

În acest sens, Poliția va desfășura activități de prevenire și informare pentru a asigura o înțelegere clară a responsabilităților și drepturilor fiecărui participant la întrunire, precum și a cetățenilor în general. Aceste demersuri au ca scop atât prevenirea unor situații neplăcute sau conflictuale, cât și garantarea unui climat de securitate și liniște în timpul desfășurării evenimentului.

Total
0
Shares
Total
0
Share