Social

Poliția Națională s-a alăturat Campaniei mondiale #OnlineCrimelsRealCrime, organizată de Interpol

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General al Poliției, prin Direcția investigații infracțiuni informatice a Inspectoratului Național de Investigații, s-a alăturat Campaniei mondiale de informare și sensibilizare a publicului despre igiena digitală cu titlul OnlineCrimelsRealCrime.

Aceasta este organizată de către Interpol și se va desfășura în perioada 5 octombrie –15 noiembrie 2020.

În cadrul campaniei participă țările membre ale OIPC Interpol  și are drept scop crearea unui mediu digital sigur în domeniul securității cibernetice pentru societate și conștientizarea cu privire la riscurile și amenințările ce pot surveni.

Pe durata campaniei, săptămânal, sectorul public și cel privat va fi informat pe pagina oficială de facebook a Poliției Naționale despre amenințările cibernetice: „Phishing”, „Ransomware”, „Business Email Compromise” etc., însoțite de materiale infografice, video-uri, fișe informative și alte date relevante despre bune practici care pot fi aplicate în combaterea riscurilor cauzate de atacurile cibernetice.

În acest sens, Poliția îndeamnă societatea să fie vigilentă și să acceseze doar surse oficiale, credibile și verificate, pentru a primi informații veridice și actuale. 

Citește și: ATENȚIE! Începând de astăzi, Poliția va evacua mașinile parcate neregulamentar

loading...

Comments are closed.