Social

Poliția Română l-a prins pe Năstase beat la volan. A fost dus la secția de Poliție după ce a înjurat agenții de patrulare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliţiştii bucureşteni au deschis dosar penal pe numele fostului jucător de tenis Ilie Năstase pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce acesta a fost oprit la un control, pe Şoseaua Nordului din Capitală. El era în stare de ebrietate şi i-a înjurat pe agenţi, care i-au pus cătuşele.

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Capitalei au anunţat că, în jurul orei 4.45, pe Şoseaua Nordului, în zona ambasadei Chinei, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 72 de ani, transmite RomaniaTV.

Potrivit sursei citate, este vorba de fostul jucător de tenis Ilie Năstase.

Întrucât se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, acestuia i s-a cerut să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi dus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice.

M-au ţinut acolo şi la ora 6.30 mi-au dat drumul. Da, i-am jignit, dacă eu, persoana de 72 de ani, fost parlamentar, spun că am băut trei beri, păi crede-mă măi băiatule. Bun, am refuzat (recoltarea de probe biologice) dă-mi amendă, dar nu-mi pune cătuşele. Îmi pui mie cătuşele înainte să vezi dacă sunt beat sau să vezi cât am băut? Dacă a ieşit alcoolemie 0,05 (în aerul expirat, n.r.) de ce să mai faci şi sângele (probele biologice pentru determinarea alcoolemiei)? A fost o neînţelegere„, a declarat Ilie Năstase, la Realitatea TV.

Ilie Năstase a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice şi a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare mostre biologice.

La poliţie, a acceptat totuşi să sufle în alcooltest, care a ieşit 0,54 la mie, potrivit România TV. În mod normal, nivelul de alcool în sânge este dublu faţă de nivelul indicat de etilotest.

loading...

Comments are closed.