Alte știri

Poliția și procurorii au destructurat un grup infracțional ce acționa prin Telegram. Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la 600 000 de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip mefedron prin intermediul magazinelor online, a fost destructurat de polițiști și procurori.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției Generale Urmărire Penală a IGP și procurorii PCCOCS, au reținute trei persoane și ridicat circa 1 kg de mefedron.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 600 000 lei.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a trei luni, timp în care polițiștii au stabilit că suspecții, în vârstă de 25 și 30 de ani, domiciliați temporar în capitală, au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul din membrii grupării.

Utilizatorii aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor, care erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

Ca urmare a intervenției Poliției, la sfârșitul lunii iulie, au fost reținute trei persoane, doi dintre ei au fost prinși în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri.

Polițiștii au identificate 25 de locații cu droguri plasate în ascunzișuri, totodată fiind efectuate și percheziții de la domiciliu figuranților.

În total au fost ridicate droguri cu masa totală de aproximativ 1 kg de mefedron, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, pachețele de tip zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică.

Suspecții sunt arestați pentru 30 zile. Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

loading...

Comments are closed.