Social

Poliția va oferi haine și rechizite școlare la 1900 de copii cu risc de abandon școlar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un număr de 1900 de copii, cu risc de abandon școlar, vor primi haine și rechizite necesare pentru începutul noului an de învățământ. Acestea au fost colectate în cadrul campaniei „Copil şcolarizat – copil protejat”, inițiată de Inspectoratul General al Poliției (IGP), informează MOLDPRES.

Bunurile vor fi distribuite chiar astăzi inspectoratelor de poliție din țară, pentru ca ulterior ele să ajungă la toți cei 1900 de copii.

Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct al IGP, a declarat că o asemenea campanie este organizată în premieră în țara noastră. „Ne-am adresat către toți polițiștii din întreaga țară și fiecare dintre colegii noștri au donat din hăinuțele copiilor lor. Totodată, mai multe persoane cu funcții de conducere au donat jumătate din salariu pentru a procura cele necesare pentru cei 1900 de copii. Donații au mai făcut agenți economici și simpli cetățeni”, a adăugat Cavcaliuc.

Anul trecut, în Republica Moldova, minorii au comis peste 800 de infracțiuni. Majoritatea copiilor care au săvârșit infracțiuni, nu frecventau școala sau chiar o abandonaseră. Astfel, potrivit sursei citate, scopul campaniei este și de a reduce numărul ilegalităților comise de minori și gravitatea acestora.

Campania a fost inițiată de IGP în parteneriat cu Asociația „Bunicii Grijulii”, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldovei, Clubul de sport „Terra Valahia” și Asociația Femeilor din Poliție.

loading...

Comments are closed.