Polițiștii au destructurat un grup criminal specializat în migrația ilegală. Cereau câte 5 mii de dolari pentru trecerea frontierei

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord sub conducerea Procuraturii raionului Briceni au destructurat un grup infracțional specializat în organizarea migrației ilegale.

În cadrul acțiunilor speciale de investigații s-a stabilit că, un grup de persoane compus din cetățeni ai Republicii Moldova, împărțind în prealabil rolurile, urmărind scopul obținerii unui folos material în urma organizării migrației ilegale a cetățenilor ucraineni peste frontieră moldo-ucraineană, cu ulterioară preluare a acestora de pe teritoriul Republicii Moldova și transportarea lor în continuare prin PTF Lipcani-Rădăuți-Prut spre România.

Din declarațiile străinilor, serviciile de organizare a migrației ilegale din Ucraina în Republica Moldova ar fi costat 5 000 dolari SUA de fiecare persoană.

Ca urmare au fost efectuate două percheziții în raionul Briceni, fiind reținuți pentru 72 de ore, doi dintre membrii grupului criminal organizat, cu ridicarea unor obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală.

Ulterior, instanța a decis plasarea în arest la domiciliu a doi învinuiți, pe un termen de 30 de zile, iar unul va fi cercetat în stare de libertate.

În continuare, de către organul de urmărire penală sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală.

Total
0
Shares
Total
0
Share