Social

Polițiștii din Republica Moldova vor putea dărui jucării copiilor care sunt victime ale violenței

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, printr-o postare pe Facebook a venit cu un apel către cetățenii țării noastre de a proteja copii de violență.

Cavcaliuc a făcut totalurile vizitei sale din Germania anunțând că Poliția Republicii Moldova va prelua metodele folosite de colegii lor din Germania pentru a preveni și de a lupta cu fenomenul violenței asupra copiilor, de oricare tip nu ar fi aceasta, fie accidente rutiere, violență în familie, agresiune fizică sau orice alt tip de violență împotriva minorilor.

Șeful adjunct al IGP mărturisește că a fost plăcut surprins de pregătirea de care dispune poliția germană. Fiecare mașină de patrulare, sau de intervenție la fața locului este dotată cu tot ce este necesar pentru a cerceta o infracțiune, dar are si o jucărie pentru cazurile în care a avut loc o infracțiune sau contravenție, în care sunt implicați și copiii, pe lîngă lucrul polițienesc de conservare a probelor, acordare a primului ajutor medical, psihologic sau de securitate a victimelor, documentarea cazurilor, cercetare la fața locului, primul lucru care îl fac ofițerii de poliție după ce se asigură că victimile sunt în siguranță, dăruiesc o jucărie copiilor afectați emoțional și pe moment vor fi consolați și vor uita emoțiile negative prin care trec, sau cel puțin le diminuează esențial aceste emoții.

Cavcaliuc consideră că această inițiativă una frumoasă și oportună de a fi implementată la noi, iar acest lucru va reduce victimizarea copiilor și consecințele unei circumstanțe negative în care poate nimeri copilul oricui din țara noastră. „Dat fiind faptul că exemplul personal contează, eu voi dărui  primele jucării pentru a dota cîteva mașini de patrulare și mașini ale Biroului de reacționare operativă a Direcției de poliție a municipiului Chișinău.” scrie Cavcaliuc.

Șeful adjunct IGP spune că a identificat asociația care asigură poliția germană cu jucării și chiar au fost inițiate tratative pentru ca aceștia să doneze și poliției moldovenești jucării.

loading...

Comments are closed.