Polițiștii vor fi la datorie de Paștele Blajinilor pe întreg teritoriul țării. Care sunt recomandările IGP pentru zilele de 7- 8 iunie

Angajații Inspectoratului General al Poliției vor fi la datorie de Paștele Blajinilor (7-8 iunie),  pe întreg teritoriul țării, pentru a asigura ordinea publică, circulația rutieră și pentru a monitoriza regulile de prevenire a infectării cu virusul COVID-19, transmite Telegraph.md

Într-un număr mai mare, polițiștii  se vor afla  pe teritoriul și  în adiacentul cimitirelor, la slujbele religioase organizate în biserici, în curțile blocurilor,  în zonele de agrement, pe trasee, pentru a verifica dacă sunt respectare regulile de protecție împotriva răspândirii infecției prin Coronavirus de tip nou.

IGP îndeamnă cetățenii să evite zonele aglomerate și să respecte măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19. Polițiștii vor  monitoriza respectarea distanţei sociale și echiparea corespunzătoare a cetățenilor cu măşti şi mănuşi.

Totodată, IGP reamintește că este interzisă consumarea alimentelor și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor și recomandă conducătorilor auto să nu parcheze unitățile de transport în adiacentul cimitirelor și să nu urce la volanul mașinii în cazul în care au consumat băuturi alcoolice.

Polițiștii de patrulare  vor fi prezenți pe traseele din țară pentru a fluidiza traficul rutier și a monitoriza respectarea Regulamentului Circulației Rutiere de către cetățeni. 

Inspectoratul General al Poliției a publicat un comunicat pe pagina instituției în care vine cu următorul îndemn:

“Stimați cetățeni,

Respectați regulile instituite de către autorități în scopul prevenirii răspândirii infectării cu COVID19.

Reiterăm că aflarea în locuri publice se admite doar pentru perioade scurte de timp, cu respectarea distanței sociale, iar petrecerea timpului în zone de agrement  și alte activități în grup este interzisă!

Ne adresăm şi către părinţi, aceştia trebuie să fie prudenţi, să-și supravegheze în permanență copiii, iar în cazul în care copilul s-a rătăcit,  anunțați imediat poliția. 

O atenție sporită acordați protecţiei  bunurilor și a  locuinței. În cazul în care plecaţi de acasă, încuiaţi toate uşile şi geamurile (chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute).

Inspectoratul General al Poliției  recomandă cetăţenilor să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112,  să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau polițist, atunci când sesizează că anumite persoane periclitează securitatea publică şi siguranţa cetăţenilor.”

Citește și: Unii riscă să se ducă vii la cimitir ultima oară de Blajini, atenționează șeful ANSP

Total
0
Shares
Total
0
Share