Politolog: Condițiile înaintate de ACUM socialiștilor sunt inacceptabile

alianta acum psrm, socialistii si acum, socialistii si maia sandu , nastase si socialistii alianta, psrm guvern, blocul acum dmitrii kozak

Condițiile pe care le înaintează blocul ACUM în discuțiile cu Partidul Socialiștilor pentru o eventuală colaborare în Parlament sunt inacceptabile și, de fapt, nu se dorește crearea unei alianțe de guvernare. De această părere este politologul Alexandru Solcan. În opinia lui, revenirea la discuții între cele două formațiuni a avut loc după discuțiile cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, care s-a aflat în vizită la Chișinău, transmite IPN.

În general, Alexandru Solcan consideră că vizitele demnitarilor străini au avut un impact asupra deciziilor unor partide politice. În opinia sa, revenirea la discuții dintre PSRM și ACUM a avut după discuțiile cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, care a transmis mesajul că anticipatele vor avea loc mai devreme sau mai târziu și că sistemul de vot trebuie schimbat. „Probabil, li s-a promis celor de la blocul ACUM sau ei și-au închipuit că în urma discuțiilor lui Kozak cu socialiștii aceștia vor fi mai flexibili și vor accepta condițiile blocului ACUM”, a spus Alexandru Solcan în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

În opinia jurnalistului Valeriu Reniță, faptul că reprezentanții blocului ACUM s-au întâlnit cu Dmitri Kozak demonstrează că ar avea loc concomitent două scenarii – unul pe față și unul care transpare. „Cel pe față este condus de toți, de grupurile de lucru din partea socialiștilor și din partea blocului ACUM și cel care transpare îi aparține domnului Năstase”, spune Valeriu Reniță. În opinia lui, o discuție mai intensă cu Dmitri Kozak o poartă anume Andrei Năstase.

De asemenea, jurnalistul consideră că socialiștii în frunte cu președintele Igor Dodon nu sunt de acord cu declarațiile lui Kozak, care au fost făcute după întâlnirile cu lideri partidelor politice. Valeriu Reniță spune că toate cele trei partide, PSRM, PDM și ACUM, își pot trimite reprezentanți în majoritatea parlamentară. „Și după întâlnirea cu Kozak, eu cred că PDM are tot dreptul moral ca să cheme la o astfel de coaliție”, spune Valeriu Reniță.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share