Politolog: Intelectualitatea va vota pentru PDM pentru a păstra cursul european

Pro-europenii de la Chisinau, ACUM, PAS, PLtaforma DA, Populari Europeni, Parlamentul European, Comisia Europeana, PDM, Plahotniuc, Guvernul Filip, Pavel Filip, Guvernarea PDM, Plahotniuc la Bruxelles, Bruxelles, europenii si Moldova, europenii catre Chisinau, Parlamentul de la Chisinau, majoritatea democrata, Coorodnatorul coalitiei de Guvernare, Partidul Democrat din Moldova, alegeri 2019, alegeri parlamentare, 24 februarie 2019, Plahotniuc, Chişinău, Piaţa Marii Adunări Naţionale, 21 octombrie 2018, pdm candu filip,

Declarațiile pompoase ale liderului PPDA, Andrei Năstase, despre ”salvarea națiunii”, nu îi mai impresionează pe intelectualii moldoveni. Din contra, scrie jurnalistul Nicolae Negru, într-un editorial publicat de Ziarul Național, acestea alimentează impresia că Năstase ”se umflă ca broscoiul din fabula lui Esop”.

Grandilocvența lui Năstase, declarațiile sale bombastice, umflate ca formă, dar subțiri în conținut nu pot să nu-i amuze pe intelectuali, dar și să-i facă prudenți”, scrie Nicolae Negru, citat de hotnews.md

Jurnalistul mai spune că Andrei Năstase nu mai poate fi luat în serios și că exponenții intelectualității au suficiente motive de reticență față de acesta.

Iar când perorează cu tupeu că „ACUM este cu totul și cu totul altceva”, că „ ACUM nu are niciun fel de legătură cu vechile și dăunătoarele reguli ale politicii din Republica Moldova”, că ACUM (adică el, Năstase) refuză să negocieze (cu PL) „valorile seculare ale țării noastre”, cum să-l iei în serios?», se întreabă Nicolae Negru.

Editorialistul notează că majoritatea intelectualilor nu se grăbesc să subscrie retoricii războinice a lui Andrei Năstase, iar unii deja sprijină deschis Partidul Democrat.

”Cu unele excepții, scriitorii, artiștii, intelectualii în general nu se grăbesc să răspundă chemărilor de a urca pe baricadele electorale, pe care le adresează adepții blocului PPDA-PAS. Majoritatea preferă să nu se implice, să rămână neutri, iar unii artiști de calibru și-au manifestat deschis sprijinul pentru unii candidați PD”, notează jurnalistul citat. ”Isteria anti-Plahotniuc, anti-PD și-a atins limitele, că tactica „sfârșitului lumii”, „acum ori niciodată”, a apelurilor de pe marginea prăpastiei stataliste nu își au efectul cuvenit, eșuează în mediul intelectual”, conchide Nicolae Negru.

Total
0
Shares
Total
0
Share