Politic

Politolog: Liderii PAS cu DA sunt exponenții unor grupări oligarhice, care vor să preia puterea în Moldova!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unii exponenți ai opoziíei care se declară proeuropeană reflectă, de fapt, interesele unor grupări oligarhice, care vor să ajungă la putere. Opinia a fost exprimată de către politologul Anatol Țăranu, în cadrul emisiunii Butonul Roșu de la postul de televiziune Moldova 1. Țăranu a făcut trimitere indirectă la legăturile dintre liderii PPDA și PAS, Andrei Năstase și Maia Sandu, cu oligarhul Victor Țopa, condamnat în Moldova și refugiat la Frankfurt, dar și cu raiderul Veaceslav Platon, artizanul furtului din băncile moldovenești, scrie Timpul.md. 

”Dacă a ajuns chestia până la influență oligarhică, vreau să vă atrag atenția că în mediul de expertiză se vorbește cu multă insistență că pe flancul opoziției europeniste s-au aciuat anumite persoane care reflectă de fapt interesele unor grupări oligarhice care astăzi nu se găsesc la putere”, a declarat Anatol Țăranu.
 
”Domnul Moțpan a folosit niște falsuri, m-a acuzat pe mine, indirect, că sunt gata să fac alianță cu Țuțu, e un fals, domnule Moțpan și dumneavoastră cunoașteți acest lucru. Aliații noștri naturali sunt PAS și PPDA, iar voi ne atacați într-un mod impermisibil, ne acuzați că noi suntem unealta lui Plahotniuc. Rușine, domnule Moțpan, rușine”, i-a bătut obrazul Țăranul lui Moțpan.
 
Declarația este o replică la acuzația secretarului general al PPDA, Chiril Moțpan, care i-a reproșat lui Țăranu că este gata să facă alianță cu oligarhi aflați la putere, avându-l în vedere pe liderul PDM, Vlad Plahotniuc.
anatol taranu, sistemul electoral mixt, referendum
Anatol Taranu

Amintim că fostul șef adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din cadrul Centrului Național Anticorupție, Mihai Gofman, a declarat, într-un interviu pentru portalul zeppelin.md, că Victor Țopa a fost implicat, alături de Veaceslav Platon, în furtul din sistemul bancar moldovenesc. În această schemă mai figura și fostul deputat PLDM, Chiril Lucinschi, dar și fostul premier Vlad Filat, condamnat pentru corupție. În perioada fraudei bancare, Victor și Viorel Țopa, actualii finanțatori ai Platformei DA, erau acționari privați ai BEM.

 
”Normal că fără acționariatul băncii, inclusiv cei privați, nu era posibil. Nu uitați că, totuși, 56% aparțineau statului, care gestiona activele Băncii de Economii. La acea perioadă președinte BEM era Grigore Gacichevici, privații erau frații Țopa”, explică Mihail Gofman.
loading...

Comments are closed.