Politolog: Politica externă”echilibrată” promovată de alianța ACUM-PSRM apropie Moldova de Uniunea Vamală

alianta acum psrm, politica externa, politica republicii moldova, guvernul sandu, politica externa, moldova europa, moldova si rusia, relatii moldo-ruse, uniunea euroasiatica, uniunea vamala

Politologul Dionis Cenușă, a venit cu un nou mesaj critic la adresa alianței ACUM+PSRM. De data aceasta, a fost criticată maniera cum este percepută politica externă de către majoritatea parlamentară. Drept dovadă, acesta a adus o declarație a Zinaidei Greceanîi pentru presa rusă, care spune că alianța promovează o politică externă echilibrată.

Analistul politic a explicat că de fapt, acest termen de politică echilibrată, reprezintă politica multi-vectorială, adică orientată spre părți diferite, uneori chiar opusă. Acest model mai mult ar îndepărta integrarea europeană, decât ar aduce beneficii țării noastre, de menționat este că anume acest model este promovat de câțiva ani de către Igor Dodon.

“Filosofia unei asemenea politici externi presupune că Moldova continuă integrarea europeană (de unde vin bani, recunoaștere, privilegii etc.), dar și intensifică cooperarea cu Uniunea Euroasiatică, cel puțin la nivel de președinție și parlament.” menționează Dionis Cenușă.

Politologul se întreabă dacă blocul ACUM este conștient că în acest mod contribuie cu socialiștii la dezvoltarea acestui model, sau se preface că nu cunoaște sau nu vede acest lucru?

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share