Politic

Politologul Dionis Cenușă: ”Litvinenco trebuie să-și retragă declarația și să-și ceară scuze publice”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Declarațiile Ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, adresate funcționarilor, care își publică facturile pentru gaz, sunt extrem de problematice. De această părere este politologul Dionis Cenușă, care spune că pe de o parte, suntem martorii unei încercări de a restricționa libertatea de expresie, iar pe de altă parte, exponenții puterii încearcă să folosească Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru a speria acești funcționari critici.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Acest lucru arată ca o amenințare cu folosirea ANI împotriva celor care critică guvernarea pentru situația din sectorul energetic – scumpirile prețului pentru gazele naturale. Anterior reprezentanții puterii au lansat declarații ce arătau a intimidare a ANI-ului (cazul judecătorului constituțional Domnica Manole), acum Ministrul Litvinenco face declarații care se aseamănă cu intimidarea criticilor prin intermediul ANI-ului intimidat”, spune Cenușă.

Politologul spune că Sergiu Litvinenco „trebuie să-și retragă declarația și să-și ceară scuze publice, în primul rând față de votanții PAS. Guvernarea nu poate să-și compromită agenda de reforme prin asemenea ieșiri ale unor reprezentanți ai guvernului, care lasă de înțeles că unele instituții publice pot fi utilizate ca instrumente politice”.

Totodată, Cenușă este de părerea că „societatea civilă ar putea să îi amintească guvernării că instituțiile de stat din subordinea guvernării nu pot fi intimidate (cazul lui Manole) și nici folosite în calitate de sperietori”.

loading...

Comments are closed.