Polonia a acordat țării noastre un lot de echipament de prim ajutor în situații de risc

Astăzi, 25 noiembrie, 2020 la Centrul Republican de Instruire al IGSU din municipiul Chișinău a avut loc ceremonia oficială de finalizare a Proiectului moldo – polonez, ce prevede dezvoltarea capacităților de acordare a primului ajutor calificat și de înmânare, din partea Fundației Corpului Medical Maltez din Polonia, a unui lot de echipament de prim ajutor în situații de risc.

La eveniment a participat conducerea IGSU reprezentată de colonel al serviciului intern Vitalie Grabovski, Secretarul Ambasadei Poloniei în Republica Moldova, Maciej Kowalczyk, și reprezentanții Fundației Corpului Medical Maltez.

În discursurile lor, oficialii au vorbit despre importanța colaborării în domeniul dezvoltării capacităților de intervenție, dar și despre necesitatea instruirii salvatorilor în acordarea primului ajutor calificat.

Mai mult, vorbitorii au menționat despre realizările proiectului și acțiunile de solidaritate și dedicație de care au dat dovadă reprezentanții Fundației în instruirea efectivului.

În cadrul proiectului, peste 120 de salvatori și pompieri din Republica Moldova au participat la un curs de instruire în domeniul primului ajutor calificat. Lecțiile teoretice și practice au fost ținute de formatori polonezi. La acest curs angajații IGSU au făcut schimb de experiențe și au ridicat nivelul performanțelor.

Totodată în baza proiectului, salvatorii din Republica Moldova au beneficiat de un lot de echipament necesar angajaților IGSU pentru intervenții în situații de risc în valoare de peste 128 mii euro. Lotul cuprinde truse de prim ajutor calificat, paturi pliante, măști de protecție, tărgi de evacuare, corturi, instrumente de intervenție, dar și alte utilaje necesare pentru misiuni de salvare.

Potrivit programului, proiectul moldo -polonez a avut drept scop consolidarea și dezvoltarea competenților de prim ajutor în rândul pompierilor, dar și preluarea bunelor practici a partenerelor polonezi.

Citește și: Guvernul Chicu a obținut de la UE o tranșă în valoare de 51 mln. de EURO. Banii au ajuns pe contul Ministerului Finanțelor

Total
0
Shares
Total
0
Share