Polonia trimite încă 1 000 de soldați la granița cu Belarus. Care este motivul

Poliția de frontieră a Poloniei a cerut Guvernului să trimită încă 1 000 de soldați la granița cu Belarusul, pentru a face față creșterii tentativelor de trecere ilegală a frontierei, scrie Digi24.ro

Serviciul susține că cel puțin 19 000 de persoane au încercat deja să treacă granița de 400 de kilometri în acest an, în creștere de la 16 000 în 2022.

A înregistrat aproximativ 3 900 de încercări de trecere numai în luna iulie – luna în care șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat că a început să antreneze armata belarusă pentru a deveni „a doua cea mai bună armată din lume”.

Ministerul polonez al Apărării a trimis deja peste 1 000 de soldați la granița de 400 de kilometri în ultimele săptămâni, alimentat de îngrijorările legate de prezența grupului de mercenari Wagner în interiorul statului pro-Rusia.

Grupul de reflecție american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) afirmă că Wagner a efectuat exerciții de antrenament într-o tabără din Brest, al șaselea cel mai mare oraș din Belarus – care se află la câteva sute de metri de granița cu Polonia.

Dar atât ONU, cât și Casa Albă au insistat în mod repetat că nu există semne credibile că Wagner reprezintă un pericol real pentru Polonia.

Varșovia a mai desfășurat trupe la granița cu Belarus și săptămâna trecută, după ce două elicoptere belaruse au intrat pentru scurt timp în spațiul aerian polonez în timpul unui exercițiu de antrenament.

Total
0
Shares
Total
0
Share