Social

Pompierii au intervenit în 75 de incendii de vegetație în ultimele 24 de ore

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 75 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație pe spații extinse.

Potrivit informației colectată din subdiviziunile teritoriale, cele mai multe cazuri au fost înregistrate  în localități din raioanele Cahul, Cantemir, Vulcănești, Călărași, Șoldănești, dar și suburbii a capitalei. Peste 30 ha de iarbă aprinsă au fost stinse de salvatori în localitatea Răciula, raionul Călărași, iar aproape 12 ha de vegetație au fost aprinse în satul Alcedar, raionul Șoldănești.

De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie și în Larga Nouă, raionul Cahul, unde au fost stinse 8 ha de teren. Pompierii au intervenit și în suburbii a capitalei, unde cîte 10 ha de vegetație au fost cuprinse de flăcări la periferia localităților Dobrogea și Ghidighici. În localitatea Codru salvatorii au avut misiunea să stingă 33 ha de vegetație. Focul se răspândea cu repeziciune, iar salvatorii au lucrat mai multe ore pentru a asigura securitatea fîșiilor forestiere, dar și a caselor din preajmă.

În acest context, pompierii îndeamnă repetat oamenii să nu aprindă resturile menajere, stufărișul și iarba uscată, întrucât în condiții de umiditate redusă și vânt, focarele se pot extinde pe suprafețe mari. În situații de risc, persoanele pot apela Serviciul 112. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au stins 480 ha de teren din toată țara.

Citește și: VIDEO // Chișinău: Distracție pe timp de pandemie, cu mascații la ușa

loading...

Comments are closed.