Porțile Complexului Memorial ”Eternitate”, închise până când Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean au depus flori, susține Chicu

 

Într-o declarație recentă, Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, a criticat restricțiile impuse de guvernarea condusă de Maia Sandu referitoare la accesul în Complexul “Eternitate”. Chicu susține că aceste măsuri au sfidat și umilit oamenii adunați acolo pentru a depune flori în memoria celor căzuți în război.

Potrivit declarației sale, Chicu a afirmat că, deși s-au confruntat cu restricții, el și colegii săi au reușit să intre în Complex pentru a-și exprima recunoștința față de milioanele de oameni căzuți în război. El a subliniat că aceasta a fost prima dată în istoria țării când oficialii de stat au interzis accesul oamenilor în Complex, chiar și într-o astfel de ocazie solemnă. Chicu a catalogat această acțiune ca fiind degradantă pentru guvernare și a criticat puternic această abordare.

De asemenea, Chicu a menționat că, în trecut, el și colegii săi au fost prezenți și în Piața Europei pentru a onora drapelul Uniunii Europene, în semn de respect și recunoaștere a valorilor europene.

”Deși “pro-europeana” Sandu ne-a îngrădit accesul pe teritoriul Complexului “Eternitate”, sfidând și umilind oamenii adunați de dimineață pentru a depune flori, am reușit să intrăm și să ne exprimăm recunoștința milioanelor de oameni căzuți în război.

Este pentru prima dată în istoria acestei țări, când oficialii de stat (erau maximum 15 – restul, pază și jurnaliști “independenți”) încuie porțile Complexului pentru a interzice oamenilor accesul. Inimaginabil cât a putut degrada această guvernare.

Ca și în trecut, am fost împreună cu colegii noștri și în Piața Europei, pentru a onora și drapelul UE.

Bătrânica, care i-a pus întrebări ipocritei, a stat și ea în ploaie minute bune, până a fost lăsată de paza Maiei să intre pe teritoriul Complexului împreună cu noi”, a declarat Chicu.

Instituțiile statului nu au comentat acest incident.

Total
0
Shares
Total
0
Share