Poșta Moldovei încearcă să obțină licență pentru monedă electronică. Ce presupune aceasta

Poșta Moldovei anunță că a depus dosarul la Banca Națională a Moldovei pentru a obține licența de monedă electronică (eWallet).

Aceasta va permite instituției să emită carduri de plată, oferind astfel cetățenilor posibilitatea de a achita serviciile poștale și financiare într-un mod rapid, sigur și accesibil.

Potrivit Poștei Moldova, instituția se alătură erei digitalizării la nivel european și face un pas semnificativ în evoluția tehnologică.

„Avantajele sunt multiple: cetățenii vor putea primi transferuri bănești, vor putea efectua încasări, plăți pentru serviciile comunale și achitări pentru utilizarea platformelor e-commerce precum Ali Express, Ebay, Wish, BuyKop și altele, fără a fi necesară prezența la ghișeul oficiului poștal”, se arată într-un comunicat emis de Poșta Moldovei.

Moneda electronică (eWallet) este un mijloc de plată multifuncțional utilizat prin rețeaua Internet sau prin intermediul portmoneului electronic.

„Prin această aplicație cetățenii vor avea posibilitatea să achite serviciile poștale chiar de acasă, prin intermediul cabinetului personal. Acest lucru va economisi din timpul și efortul clientului, ceea ce este extrem de important pentru instituție, pentru a oferi confort și accesibilitate clienților”, conchid reprezentanții instituției.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share