Social

Postul Naţional Radio Moldova împlinește astăzi 90 de ani de la fondare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Postul Naţional Radio Moldova împlinește astăzi 90 de ani de la fondare. În context, prim-ministrul Ion Chicu a venit cu un mesaj de felicitare.

Cu acest prilej, adresez sincere felicitări generațiilor de jurnaliști, redactori, oameni de artă, ingineri, tuturor celor care prin pasiune și responsabilitate formează blazonul de noblețe al primului post de radio din țară.

Istoria postului Radio Moldova începea pe data de 30 octombriie 1930, prin transmisiunea unui serviciu divin de la Catedrala Mitropolitană din Chișinău. A fost ca o binecuvântare.

Radio Moldova a scris istorie de-a lungul timpului prin știri, reportaje, interviuri, pentru ca astăzi să avem un adevărat patrimoniu cultural și spiritual redat sonor de cronicarii timpurilor. Prima înregistrare a fost făcută în 1949 și de atunci Radio Moldova a adunat o arhivă bogată, prin care a promovat valorile culturii naţionale şi universale. Ar fi nevoie de 44 de ani pentru a asculta toată Fonoteca de aur a postului public de radio.

Pe parcursul activităţii sale, a fost nu doar prietenul devotat al ascultătorilor, dar a trăit împreună toate întâmplările din viață lor. Sute de profesioniști au muncit zi și noapte pentru ca informația echidistantă să ajungă la publicul larg. Evenimentele economice, sociale, politice, culturale și sportive, toate au trecut cronologic prin redacția radioului pe parcursul ultimelor nouă decenii.

Ceea ce pentru ascultători pare simplu de realizat, de fapt, presupune o muncă asiduă. Doar persoanele implicate în bucătăria jurnalistică știu câte emoții și efort se consumă pentru a lansa un produs radiofonic – un produs bine documentat, corect si echidistant, care ar informa ascultătorii și nu le-ar permite să fie manipulați. Așa își respectă publicul jurnaliștii profesioniști.

Astăzi, Radio Moldova comunică zilnic cu radioascultătorii. Oamenii sună la radio ca în anticamera instituțiilor statului pentru a cere informații, explicații, sfaturi. Acest lucru demonstrează o dată în plus că postul public de radio se menține în topul audiențelor grație corectitudinii, responsabilității și dedicației întregii echipe.

În semn de apreciere și respect, astăzi Guvernul Republicii Moldova a decernat diplome de merit și mențiuni mai multor angajați ai postului Radio Moldova. Profit de această ocazie pentru a felicita toți angajații celei mai longevive instituții media din țară și a le dori în continuare multă sănătate, inspirație, creativitate și cât mai mulți ascultători fideli.

La Mulți Ani, Radio Moldova!

Citește și: Un tânăr care a sustras radio-microfonul de la o echipă de jurnaliști, reținut de către ofițerii INSP

loading...

Comments are closed.