Alte știri

Povestea dramatică a unei moldovence din Spania: Prostituata de 30 de ani care nu a putut fi salvată!

Pinterest LinkedIn Tumblr

O tânără poreclită Lily, originară din Republica Moldova, a devenit subiectul unui articol al publicației spaniole El Pais. Din păcate, istoria este una tristă – fata a fost victima proxeneților care au obligat-o să se prostitueze până când și-a dat suflarea. În urmă cu câteva zile, din cauza unei boli cumplite într-un spital din Barcelona, moldoveanca a decedat, transmite Unimedia. 

Lily a apărut în anul 2012 pe strada En Robador din cartierul Raval: o stradă semi-pietonală, plină cu femei care practică prostituția. Prezența sa a fost observată imediat. „Ea a fost prima care a sosit și ultima care a plecat”, a declarat un localnic pentru El Pais. Anchetatorii din poliție au declarat că vorbeau cu ea în fiecare zi, și în zilele în care avea vânătăi pe fața ei, și în zilele în care era bine. „Dar nu a vrut niciodată să colaboreze”.
 
Lily a murit săptămâna trecută, în spitalul del Mar de leucemie, o boală pe care nici nu știa că o are. Femeia a fost primită de urgență sâmbătă la unitatea medicală din Barcelona după ce ar fi leșinat. Potrivit anchetatorilor, ea a fost bătută de cei pentru care lucra. Medicii nu au putut să o salveze, după ce au descoperit că suferă de leucemie.
 
Poliția catalană și Guardia Urbana știau de cazul ei de mai mult timp și au căutat soluții pentru a-i captura pe proxeneți. „La început, când a sosit la Barcelona, ea ​​a cerut ajutor. Apoi s-a răzgândit”, își amintesc anchetatorii. Atunci când ea a fost întrebată dacă este de acord să colaboreze cu poliția și să-și denunțe abuzatorii, aceasta a refuzat.
 
Potrivit El Pais, Lily este originară din Republica Moldova, și a venit în cartierul Raval când avea puțin peste 20 de ani. A schimbat mai multe locuri de trai, însă în ultima perioadă a locuit pe strada En Robador. Și-a sacrificat viața pentru copilul său, care, potrivit poliției, se află în România. Anchetatorii spanioli bănuiesc că organizația de proxeneți ar fi amenințat-o că îi omoară copilul, dacă ea a încetează să mai lucreze pentru ei, sau îi denunță.
 
Cazul este încă neelucidat și nici Poliția Catalană, nici Guardia Urbana nu au aflat cine a băgat frica în Lily și o lăsa mai mereu cu vânătăi. „De fiecare dată spunea că a fost un client. Odată poate fi, dar de fiecare dată…”, a declarat o sursă din poliție. „Nu a vrut niciodată să meargă la doctor, poate dacă ducea un alt stil de viață, ar fi putut fi salvată”.
 
„În ultimele luni, ea a pierdut cel puțin 10 de kilograme”, își amintește un rezident al cartierului Raval, care a văzut-o de multe ori, și nu a uitat ziua în care a găsit-o cu ochii foarte negri, ambii, și cu nasul spart. Cei care au cunoscut-o spun că acest caz este unul dramatic: „o victimă care nu se recunoaște ca atare și care nu vrea să colaboreze defel”. Lily, de aproape 30 de ani, bolnavă de leucemie în fază terminală, a fost exploatată până în ultima zi. Toate cheltuielile legate de spitalizare şi de înmormântare vor fi suportate de Consilul Local al oraşului.
loading...

Comments are closed.