Poziția Partidului ”Renaștere”, după pronunțarea hotărârii CC: ”Maia Sandu și PAS sunt gata să arunce totul la picioarele așa-zișilor parteneri!”

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis astăzi că înlocuirea sintagmei “limba moldovenească” cu “Limba română” în întreaga legislație a țării, inclusiv în Constituție, este legală.

Partidul “Renaștere” a criticat dur decizia Curții Constituționale, considerând-o o “trădare a identității naționale” și un pas către pierderea suveranității naționale. Partidul susține că acceptarea oficială a “Limbii române” este o concesie la adresa influenței României și a Uniunii Europene.

”Curtea Constituțională a Republicii Moldova a recunoscut ca fiind legală înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislația, inclusiv în Constituție. Speră judecătorii Curții Constituționale la un premiu similar cu cel acordat Maiei Sandu la Timișoara? Cum altfel se poate explica recunoașterea ca legitimă înlocuire a limbii vorbite de strămoșii noștri care au trăit secole de-a rîndul pe teritoriul Moldovei? Curtea Constituțională, ca și Maia Sandu și PAS, este gata să arunce totul, economia, independența, suveranitatea și chiar și limba maternă, la picioarele așa-zișilor parteneri! Dacă integrarea europeană înseamnă să-i lipsească pe moldoveni de tot, atunci e clar că nu avem nevoie de o astfel de integrare! Lumea este mai mare decît Europa!”, a notat formațiunea într-un comunicat”, este poziția formațiunii politice.

Președintele Partidului “Renaștere”, Natalia Parasca, a declarat că decizia Curții Constituționale nu schimbă nimic pentru locuitorii țării care consideră limba lor maternă “moldovenească”.

“Cred că va veni timpul în care problemele de lingvistică și denumirea limbii vor fi tratate de oameni de știință și istorici profesioniști, dar nu de politicieni”, a declarat Natalia Parasca.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share