Alte știri

Poziția PDM, după consultările cu Maia Sandu: „Toate pot fi rezolvate atunci când ai un guvern funcțional”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Întrebarea a fost pusă din start: alegeri anticipate sau instalarea unui guvern. Noi am propus să pornim din alt punct, care nu se referă la alegerile anticipate, ci la problemele cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova, a spus Pavel Filip, liderul PDM, după consultările cu președintele Maia Sandu, scrie N4.md

Citește și: Maia Sandu a promulgat legea prin care Sputnik V ar putea ajunge la Chișinău într-un ritm alert

”Noi am pornit de la faptul că avem patru probleme: pandemia și gestionarea corectă a acestei crize. Oricare polemici politice sau ratinguri politice este o crimă împotriva acestei societăți. Societatea are nevoie de o mână fermă pentru rezolvarea acestei probleme.

Avem nevoie de instituirea unei stări de urgență. Noi am propus moratoriu pe cheltuieli ineficiente, un ajutor pentru persoanele aflate în șomaj, business și mici întreprinzători. Trebuie ajutați oamenii care au nevoie. Trebuie o strategie foarte clară de vaccinare.

Toate pot fi rezolvate atunci când ai un guvern funcțional. Avem nevoie de un guvern format din patru partide care să voteze un guvern. Dar noi ne putem permite luxul încât în următoarele patru luni să pornim o campanie electorală? Va fi o crimă, dacă vom face acest lucru”, a declarat Filip.

Amintim că președintele țării a organizat astăzi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare referitor la situația politică curentă, în ordinea care urmează:

  • 09.00 – Partidul „Șor”/Platforma „Pentru Moldova”
  • 10.00 – „Pro Moldova”
  • 11.00 – Partidul Democrat din Moldova
  • 13.00 – Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”
  • 14.00 – Partidul Acțiune și Solidaritate
  • 15.00 – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

După consultări, Președintele Maia Sandu va face declarații de presă. Vă amintim că, dată fiind situația pandemică, jurnaliștii prezenți vor purta mască de protecție.

loading...

Comments are closed.