Politic

PPDA cere Parlamentului revenirea la proiectul plafonării „salariilor exagerate”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr îndeamnă deputații să revină la proiectul plafonării salariilor exagerate, înaintat în legislatura precedentă, și să-l voteze în a doua lectură, transmite IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Într-un briefing de presă, ex-deputatul Vasile Năstase a remarcat că se atestă un decalaj uriaș între salariile unor demnitari și cele ale altor oameni angajați în sfera bugetară (profesori, medici). Pentru a reduce din acest decalaj, e nevoie de votarea în lectură finală a inițiativei de plafonare a salariilor.

În același context, Platforma Demnitate și Adevăr consideră inoportună, neavenită și imorală decizia de a majora salariile judecătorilor. Prin votarea amendamentului în cauză a fost încălcată și Constituția, întrucât „produs legislativ al Olesei Stamate” a trecut fără avizul Guvernului, cum se cere, a notat fostul parlamentar.

În urma unui amendament la proiectul politicii bugetar-fiscale, semnat de deputații PAS, Olesea Stamate, Veronica Roșca și Igor Grosu, a fost aprobată practic o dublare a remunerării judecătorilor Curții Constituționale, până la aproape 82 de mii de lei lunar.

loading...

Comments are closed.