PPE se expune pentru începerea cât mai rapidă a primelor runde de negocieri privind aderarea Republicii Moldova la UE

Partidul Popular European susține pe deplin începerea cât mai rapidă a primelor runde de negocieri privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Despre acesta au discutat europarlamentarul Siegfried Mureșan și premierul Dorin Recean la Dialogul local privind Extinderea, organizat de Grupul PPE la Comitetul Regiunilor în marginea congresului PPE de la București, scrie IPN

În cadrul congresului Partidului Popular European de la București, eurodeputatul a avut discuții și cu președinta Maia Sandu. „Noi, Partidul Popular European, suntem uniți în a solicita începerea cât mai rapidă a primelor runde de negocieri privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Manifestul electoral al Partidului Popular European, pe care l-am votat în seara aceasta, menționează clar că susținem toate promisiunile de aderare făcute Republicii Moldova”, a precizat Siegfried Mureșan.

În cadrul congresului, Ursula von der Leyen a fost aleasă candidata Partidului Popular European pentru funcția de președintă a Comisiei Europene. „În următoarele trei luni, vom face campanie și vom vorbi despre lucrurile bune pentru care Comisia Europeană, condusă de Ursula von der Leyen, și noi, Parlamentul European, le-am reușit pentru oameni, printre care adoptarea Mecanismului European de Redresare și Reziliență – cel mai mare plan de investiții din istoria Uniunii Europene și din care țara noastră primește aproape 30 de miliarde de euro, reducerea dependenței energetice față de Federația Rusă și decizia de începere a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina”, a mai menționat Siegfried Mureșan.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share