PPE vrea să-l înlăture pe Năstase. Se insistă pe fuzionarea Platformei DA cu PAS în frunte cu Maia Sandu

Maia Sandu, Andrei Năstase, PPDA, PAS, PPE, Platforma DA, PPE vrea sa-l inlature pe Nastase, fuzionarea PAS cu Platforma DA, blocul ACUM, ACUM, Partidul Popularilor Europeni, partenerii politici ai PAS, Bruxelles, Igor Muntean

Pe culoarele politicii se aude că PPE-ul și-ar dori ca în Moldova, PAS și cu DA să fuzioneze, iar conducerea să fie preluată de Maia Sandu secondată de Muntean.

În opinia luminaților de la PPE, Năstase trebuie înlăturat. Scenariul are șanse mici de reușită, pentru că Năstase nu poate fi înlăturat ușor din fruntea DA, și în niciun caz de Muntean care e prea nou și nu are tracțiune.

Scenariul oricum e prost și din considerente strategice, dar asta e altă mâncare de pește. Important e de de s-a ajuns în punctul ca Năstase să fie dat la o parte. De ce abia acum? Era de ajuns să te uiți în trecutul lui, la asocierea cu oligarhul fugit în Germania și să îți dai seama cine este cu adevărat Andrei Năstase.

Zilele aceste, Dodon pare să dea o mână de ajutor. A început să scoată de la naftalină, informații, filmulețe. Dodon are interesul să arate ”mizeria de la DA”, în acel moment o mânjește și pe Maia Sandu și distruge și un asset al partidelor de opoziție-discursul anti-corupție. Liderul pro-rus va lovi în Maia cu Năstase.

Dodon va dori să facă praf opoziția, să dea poporului ”circ” în perioada următoare. Întotdeauna, ”circul” poate capta atenția opiniei publice și o poate devia de la alte teme.

Autor: Cristian Hrituc

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share