Alte știri

„Prea multe femei în funcții de conducere”. Primăria de la Paris amendată cu 90.000 de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

rimăria din Paris a fost amendată de Ministerul Funcțiilor Publice cu suma de 90.000 de euro pentru că în anul 2018 erau numite prea multe femei în funcții de conducere, scrie presa locală, transmite Telegraph.md, cu referire la Agora.md

Amenda a fost criticată, marți, de primarul socialist al capitalei franceze, Anne Hidalgo
„Sunt „fericită” să anunț că am fost amendați pentru numirea prea multor femei în posturi de conducere”, a declarat primara într-o ședință a Consiliului din Paris.

Hidalgo a spus că au fost penalizați pentru că 11 femei și doar cinci bărbați au fost numiți în poziții de conducere în Primărie în 2018, ceea ce înseamnă că 69% erau femei.

Primara Parisului a anunțat că amenda o va plăti chiar ea
„Administrația acestei Primării a devenit, deodată, prea feministă. Această amendă este evident absurdă, nedreaptă, iresponsabilă, periculoasă. Da, pentru a promova și a realiza într-o zi paritatea, trebuie să accelerăm ritmul și să ne asigurăm că la numiri există mai multe femei decât bărbați”, a mai spus Hidalgo.

Ministrul serviciului public, Amelie de Montchalin, a catalogat și ea că această dispoziție, abrogată în 2019, a fost „absurdă”.

Lista statelor cu cel mai mare risc de catastrofă umanitară în 2021. În top este țara căreia „întreaga lume i-a întors spatele”

loading...

Comments are closed.