Economic

Precizarea APP despre veniturile generate de bunurile aflate în proprietatea statului

Pinterest LinkedIn Tumblr

În primul semestru al anului 2022, veniturile din administrarea bunurilor proprietate de stat aflate în gestiunea Agenției Proprietății Publice au constituit circa 175,4 milioane de lei. Cea mai mare parte, peste 156 milioane de lei, reprezintă defalcări din profitul net al întreprinderilor de stat și dividende aferente cotei de participare a statului în societățile pe acțiuni, în creștere cu peste 50 de milioane de lei față de semestrul I al anului 2021.

Circa 12 milioane lei sunt redevențe din concesionarea activelor și terenurilor, cu peste 3,3 milioane de lei mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent. Alte 5,8 milioane lei au provenit de la arenda terenului proprietate publică.

„Traiectoria pozitivă a rezultatelor performanței economice arată că schimbările la nivel de conducere și a strategiei aduc rezultate reale. Continuăm să eliminăm corupția și deficiențele în administrarea bunurilor proprietate publică pentru a crește beneficul financiar în interesul statului”, a declarat directorul Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.