Alte știri

Precizări despre înstrăinarea operatorului Portului Internațional Giurgiulești

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul multiplelor declarații speculative apărute zilele trecute în spațiul public, inclusiv cu referire la pretinsa „pierdere” a portului, în legătură cu anunțul publicat de BERD cu privire la achiziționarea grupului de companii Danube Logistics, devenind astfel unicul beneficiar final al operatorului Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG), compania a venit cu următoarea precizare:

“Danube Logistics SRL, operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești, este un agent economic din Republica Moldova, deținut integral de investitori străini încă înainte de intrarea în vigoare a Acordului de Investiții în 2005. Începând cu 2011, unicul acționar al Danube Logistics SRL este compania olandeză Danube Logistics Holding BV, care și-a păstrat acest statut și după preluarea grupului de companii Danube Logistics de către BERD.

Portul Internațional Liber Giurgiulești este principalul port fluvio-maritim al Republicii Moldova. Din 2005, Danube Logistics a dezvoltat portul într-unul dintre cele mai de succes porturi de pe Dunăre, facilitând comerțul internațional al companiilor moldovenești cu peste 50 de țări anual”.

loading...

Comments are closed.