Precizările CNA și PA cu privire la procedura de examinare a listelor electorale din Găgăuzia

 

Precizările CNA și PA cu privire la procedura de examinare a listelor electorale, ridicate în cadrul dosarului de corupere a alegătorilor și finanțarea ilegală a unei formațiuni politice:

În prezent, la sediul Centrului Național Anticorupție are loc procedura de desigilare și examinare a plicurilor cu listele electorale în prezența a trei membri ai CEC Găgăuzia, inclusiv a șefei Comisiei, și a avocatului CEC. De asemenea, CNA a pus la dispoziția membrilor CEC un interpret pentru asigurarea traducerii în limba rusă.

Se fac copii ale acestor liste, iar după încheierea procedurii toate plicurile cu listele sigilate vor fi restituite Curții de Apel Comrat.

Procesul de desigilare a plicurilor a fost documentat, cu ulterioara atașare a imaginilor la cauză. La această etapă, niciunul dintre participanți nu a avut obiecții la desfășurarea procesului.

Acțiunile efectuate de CNA, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, nu afectează, la momentul actual, în niciun mod procesul judiciar de validare a alegerilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share