Alte știri

Precizările CNAS referitor la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020

Pinterest LinkedIn Tumblr

Casa Naţională de Asigurări Sociale a venit cu o precizare referitor la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020. Pentru a primi pensia reexaminată din luna august curent, beneficiarii de această prestaţie socială trebuie să depună solicitarea pe parcursul lunii iulie, transmite Telegraph.md

CNAS precizează că până la sfârşitul lunii curente mai sunt unsprezece zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei – 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 iulie.

Totodată, cei care din diferite motive nu vor reuşi să depună solicitarea respectivă, îşi pot realiza dreptul la reexaminarea pensiei şi în lunile următoare.

Conform legislaţiei în vigoare, noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi actele necesare la casa teritorială de asigurări sociale.

Amintim că  de la 1 iulie 2020, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obţin beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin zece ani.

Citește și: Important! Noi reguli privind vârsta de pensionare intră în vigoare la 1 iulie

loading...

Comments are closed.