Alte știri

Pregătirea lotului sportiv pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo – pe agenda Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pregătirea lotului sportiv pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, reînceperea antrenamentelor, provocările cu care se confruntă sportul de performanță în Republica Moldova, în contextul pandemiei virusului COVID-19 au fost câteva dintre subiectele abordate de către secretarul de stat în domeniul tineret și sport, Ivan Gheorghiu, în cadrul unei ședințe cu președintele Federației de Judo din Republica Moldova, Andrei Golban, și vicepreședintele Federației de Lupte, Nicolae Ceban.

Ivan Gheorghiu a menționat că pregătirea lotului sportiv pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo rămâne în continuare a fi o prioritate pentru Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. „Chiar dacă provocările cu care ne confruntăm sunt multiple, eforturile noastre trebuie să fie îndreptate asupra continuării pregătirii sportivilor noștri pentru cea mai importantă competiție sportivă. Antrenamentele membrilor lotului național trebuie să se desfășoare sistemic în conformitate cu decizia Comisiei Situații Excepționale a Republicii Moldova și anume în spații deschise, cu respectarea obligatorie a normelor privind reducerea răspândirii virusului COVID-19.”, a subliniat oficialul.

Reprezentații federațiilor sportive au vorbit despre modalitatea desfășurării antrenamentelor membrilor lotului național și necesitatea reluării acestora în sălile specializate.

În context, secretarul de stat Ivan Gheorghiu a afirmat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat și transmis, pentru aprobare Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, instrucțiuni care vor permite reluarea procesului de antrenamente în săli pentru probele de contact: lupte, judo, taekwondo, box.

Citește și: Japonia oferă un ajutor de urgență Republicii Moldova sub formă de medicament contra COVID-19

loading...

Comments are closed.