Social

Prejudicii în urma ploilor: Drumuri distruse, terenuri agricole afectate și sate fără curent electric

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în perioada 29 – 30 iulie, mai multe localități din țară au fost afectate de ploi torențiale. Conform datelor operative, în urma precepitațiilor abundente au rămas distruse mai multe porțiuni de drumuri locale din sudul și nordul republicii.

În raionul Cahul ploaia a distrus circa 0.8 km de drum local din pietriș și asfalt. Astfel, se raportează că în raionul Sîngerei circa 0.9 km de drum din pietriș a fost deteiorate. Totodată, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în mun. Comrat au fost afectate mai multe terenuri agricole.

Angajații IGSU au fost solicitați la efectuarea lucrărilor de pomparea apei din 13 beciuri și ogrăzi. Mai mult la data de 31 iulie s-a raportat despre deconectări parțiale de energia electrică în 21 de localități din 8 raione ale țării. Către orele 11:00 energia electrică a fost restabilită în toate localitățile. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate.

loading...

Comments are closed.