Prelungirea stării de urgență va fi atacată la CC, anunță deputatul Marina Tauber

Fracțiunea Partidului „ȘOR” va ataca la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului din 2 februarie privind prelungirea stării de urgență, cu încă 60 de zile. Anunțul a fost făcut de către deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în cadrul unui briefing, susținut la Parlament. De asemenea, Tauber a menționat că Partidul „ȘOR” condamnă metodele criminale ale regimului PAS și Maia Sandu, prin care urmăresc să se mențină cu orice preț la putere.

„Vom ataca această hotărâre ilegală, la Curtea Constituțională. Suntem siguri că, în pofida presiunii enorme la care sunt supuse toate instituțiile statului, inclusiv Curtea Constituțională, supremația Constituției va prevala și se va face dreptate, revenind în câmpul legalității și constituționalității”, a declarat Marina Tauber.

Potrivit Marinei Tauber, hotărârea Parlamentului prin care a fost prelungită starea de urgență, cu încă 60 de zile, este absolut nejustificată.

„Moldova se află de aproape 13 luni în stare de urgență. După decizia de astăzi a Parlamentului, vom bate toate recordurile nu doar la nivel național, ci și la nivel internațional, de aflare, pe timp de pace, în situație de urgență. Am analizat atent raportul Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) și al Guvernului privind necesitatea prelungirii stării de urgență, prezentat de Gavrilița, și am rămas stupefiați, la fel ca și întreaga societate. Această guvernare, cu o impertinență de neimaginat, nici nu se mai străduiește să mai caute argumente în favoarea prelungirii stării de urgență. Era și de așteptat, în condițiile în care, recent, Gavrilița a declarat tranșant că în Republica Moldova va fi stare de urgență, atât timp cât în Ucraina va fi conflict, fiindcă așa vrea guvernarea. Legea nu mai contează. Raportul prezentat de Gavrilița în Parlament este unul formal și este o bătaie de joc. Acesta conține doar fraze declarative, fără probe care să demonstreze că avem nevoie de stare de urgență! Multe state se învecinează cu Ucraina, însă doar în Moldova s-a decis să fie instituită stare de urgență, fără o motivație clară și probe privind riscurile iminente. Argumentele de spioni și propagandă sunt bune doar pentru a acoperi propria incompetență, nu și securitatea statului”, a adăugat Marina Tauber.

Potrivit deputatului Partidului „ȘOR”, în prezent, asistăm la precedente periculoase de capturare integrală a statului, la concentrarea și uzurparea puterii, procese care au dus la distrugerea democrației, a drepturilor omului și eliminarea statului de drept în Republica Moldova.

„Toate instituțiile din țara noastră sunt pe deplin funcționale. Avem un Parlament cu o majoritate parlamentară solidă, avem un Guvern care poate depăși orice situație de criză. Cu toate acestea, actuala putere a decis să continue practica vicioasă de a guverna țara în regim de urgență, fără niciun temei legal, singurul argument fiind doar moftul guvernării. Și asta deoarece, este foarte comod ca puterile din stat să fie în mâinile unui mic grup de persoane, care fac parte din CSE. Ei au nevoie de stare de urgență, pentru a comite abuzuri, a-i fura pe cetățeni și a-și acoperi propria incompetență. Prin aceste metode criminale și dictatoriale, guvernarea dă dovadă că îi este frică de popor și speră să se mențină cu orice pre la putere. Toți vor răspunde în fața legii pentru toate fărădelegile pe care le-au comis și vor sta la pușcărie”, a mai menționat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

În context, Marina Tauber a explicat gestul comis în Parlament, unde i-a oferit o pereche de cătușe premierului Natalia Gavrilița, care cerea de la tribuna legislativului prelungirea stării de urgență pentru încă 60 de zile.

„La rugămintea cetățenilor Republicii Moldova, i-am oferit premierului Natalia Gavrilița cătușe cu mesajul: La mulți ani cu executare! Prin toate infracțiunile și furturile comise, în spatele așa-numitei situații excepționale, în urma căreia cetățenii au sărăcit, au fost închise televiziuni, au fost persecutați cetățeni de rând și oameni de afaceri, membrii actualei guvernări și-au rezervat locuri în închisorile din țară pentru mulți ani înainte. Legea bumerangului nu a anulat-o nimeni. Așa că, vor plăti pentru tot ce fac”, a precizat Marina Tauber.

Total
0
Shares
Total
0
Share