Alte știri

Premieră în diplomație. Doi soți vor împărți același post de ambasador

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi soți, ambii diplomați, își vor împărți conducerea Ambasadei Germaniei din Slovenia. Ei au cerut Ministerului de Externe de la Berlin să găsească o soluție, pentru a-și putea exercita atribuțiile diplomatice, fără ca asta să le afecteze viața de familie.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Într-o decizie fără precedent, Germania i-a numit pe ambii soți ambasadori în Slovenia începând cu luna august, potrivit agenției STA. Natalie Kauther și Adrian Pollmann vor fi cu rândul ambasadori, câte opt luni pe an, în următorii patru ani.

În timpul în care unul dintre soți va fi ambasador, celălalt, aflat în pauză, se va ocupa de educația celor trei copii ai cuplului.

Decizia a fost luată de MAE german pentru a le oferi angajaților mai multe flexibilitate.  Cuplul de diplomați a declarat că a pledat pentru acest gen de aranjament pentru că au înțeles că au nevoie să petreacă mai mult timp cu cei trei copii ai lor, în vârstă de 7, 8 și respectiv 10 ani.

Cei doi soți au mai avut o experiență similară, acela de a împărți același post, în calitate de adjuncți ai ambasadorului german din Bosnia-Herțegovina.

Sursa: Digi24.ro

Citește și: Ce a făcut prinţul William, în secret, în timpul carantinei

loading...

Comments are closed.