Premierul afirmă că securitatea alimentară a țării este asigurată, iar opoziția răspândește informații false despre criza grâului, pentru a crește prețul pâinii

 

Premierul Ion Chicu spune că securitatea alimentară a țării este asigurată, iar politicienii care speculează pe tema rezervelor de grâu nu fac decât să inducă panică și să provoace creșterea artificială a prețului la grâu, făină și pâine.

”Țara are grâu, are suficiente resurse, securitatea alimentară va fi asigurată. Văd unii politicieni din opoziție deja spun că nu sunt suficiente rezerve. Apropo, aceasta este o informație închisă și pentru divulgarea acestui secret persoanele respective trebuie să poarte răspundere”, a declarat Chicu după ședința săptămânală de la Președinție.

Premierul susține că asemenea declarații false ar putea duce la majorarea artificială a prețului la grâu și, respectiv, la făină și pâine.

”Acei care ne cântau anul trecut despre gropi bugetare, iar apoi că nu vom avea gaz și salarii, și de data aceasta vin doar cu mesaje pentru a panica și a crește artificial prețurile inclusiv la grâu, pâine și făină”, a spus Chicu.

Guvernul va discuta săptămâna aceasta despre măsurile care trebuie luate pentru combaterea consecințelor secetei dar și despre aprovizionarea cu apă a localităților din lunca Prutului.

Citește și: Ion Chicu: Din această săptămână începe achitarea pensiilor și salariilor pentru toți bugetarii

Total
0
Shares
Total
0
Share